Producten voor transport

About Barum

Over Barum

Barum - de slimme keuze: betaalbare, duurzame banden

Barum banden staan voor veelzijdigheid en robuustheid tegen een goede prijs. Ze leveren een opmerkelijk hoog kilometerrendement en bezitten evenwichtige rij-eigenschappen. Als u wilt vertrouwen op uw voertuig, dan is Barum de beste keuze voor u.


Barum produceert banden in de meest moderen fabrieken van Europa onder het toeziend oog van de sterke Continental Group. Barum is een van de meest succesvolle bandenfabrikanten in Centraal Europa en staat voor: Goede banden. Goede deal.


Geschiedenis Barum

  • 1948 Drie bandenfabrikanten – Bara, Rubena en Mitas – fuseren in de Tsjechische stad Zlín. De beginletters van de drie bedrijven worden samengevoegd en zo ontstaat de naam Barum.
  • 1966 Barum begint met de bouw van de fabriek in Otrokovice.
  • 1971 De Barum Czech Rally Zlín, die ook vandaag nog populair is, wordt voor het eerst verreden.
  • 1972 De constructie van de moderne fabriek wordt voltooid. Ook vandaag worden hier nog Barum-banden gemaakt.
  • 1992 De Duitse bandenfabrikant Continental tekent een jointventureovereenkomst met Barum.
  • 1993 Barum wordt opgenomen in de wereldwijde Continental Group en zet zijn activiteiten verder onder de naam Barum Continental spol. s.r.o. Dit geeft het bedrijf toegang tot geavanceerde wetenschappelijke onderzoeksmiddelen en hoogefficiënte bandenfabricagetechnologie.

Barum blijft een van de meest succesvolle bandenmerken op de markt. De banden van het merk worden over heel Europa verkocht. 

Barum. Een merk van Continental.